hemelektronik är min grej

Galenskap med högtalarkablar


skrivet den 26 aug av Frida, klockan:08:06
Om man, som jag, är inne och kikar på Hifiklubbens hemsida så upptäcker man en rejäl skillnad i priser på olika högtalarkablar. Den billigaste högtalarkabeln går loss på 25 kronor per meter. Hifiklubben säger att den håller en bra pris/prestanda-nivå och är betydligt bätte än en lampsladd.

Om vi går till den andra ändan av kabelhärvan hittar vi "Van Den Hul The Third", en högtalarkabel i ren kolfiber. Den ger "ett överflöd av värme och musikalitet". Ojdå. Inte illa. Mer värme åt folket! Men nu är det dags att sälja alla dina mindre trevliga släktingar till traffickingpimpar i Östeuropa eller alla organ du känner att du kan avvara. Den här kabeln går på, och nu hoppas jag du sitter ner, 17332 kronor per meter! Den säljs i tre-meters-tjok, alltså för 51998 kronor. Det är ju som hittat! Du kan sitta och lyssna på varm musik samtidigt som du saknar dina njurar och en gammal faster.

Så nu är ju den ultimata frågan: hur mycket bättre blir egentligen Pink Floyds Dark side of the moon, eller ett Mark Knopfler-solo från 1985 med "Van Den Hul The Third"-kabeln jämfört med den där kabeln som är lite bättre än en lampsladd? Och om man har en budget på 55 000 kronor, blir det bättre att köpa en stereo för 3000 kronor och megakabeln, eller en lampsladd och en 55000-kronors-stereo? Det är sådana här frågor som får jorden att gå snurra och solen att lysa.

Förresten, visst verkar alla audiofiler lyssna på Pink Floyd?

Currently rated 2.0 by 241 people

  • Currently 2,039614/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed