hemelektronik är min grej

Hur många högtalare behöver man egentligen?


skrivet den 24 aug av Frida, klockan:18:32
Hemmabiovågen svepte över oss som en ljummen tsunami för en sisådär tio år sedan. Man skulle ha fem högtalare, annars kunde man lika gära ge upp. Sedan skulle man ha sju högtalare. Men hur många ska man ha nu egentligen? Jag tycker faktiskt att det räcker med bara en. Eller, nu överdriver jag lite - man behöver i alla fall bara en låda. Hifiklubben har till exempel B&W Panorama till salu för just under tretton tusen kronor. Rätt mycket pengar för högtalare, jag vet. Men tänk på alla pengar du tjänar på bara en högtalarkabel! ;)

Fördelen med Panorama är givetvis platssparandet samtidigt som den inte tummar på ljudkvalitén. Det finns ju inge genvägar till det perfekta ljudet. Den rymmer sex högtalare och en 5.1 hemmabioförstärkare. Den ser heller inte så dum ut under en platt-tv. Den sammanlagda effekten på hela härligheten är 175 Watt och den kan ta emot tre olika externa ljudkällor, förutom TV:n. Men, som sagt, smakar det så kostar det big bucks.

Behöver man inte ett jättesystem så är jag småkär i Griffins Evolve som ger ett bra ljud i mitt kök från min iPod. Snygg är den också med sina små trådlösa högtalare. De kan spela i tio timmar innan det är dags för laddning. Laddning sker enkelt genom att sätta dem på basstationen. Nu snackar vi ju inte något för discot, men som musikmaskin i ett mindre rum funkar den alldeles utmärkt.

Vad har ni, kära läsare, för högtalarsystem hemma?

På återseende!

Currently rated 2.7 by 97 people

  • Currently 2,723017/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed